Raadhuislaan

dinsdag, oktober 4th, 2016

Het statige Mijnsheerenland als woonplaats.

Midden tussen de bebouwing in Mijnsheerenland was voormalige Firma Blok, een tractor onderdelen garage gevestigd. Een doorn in het oog voor de omwonenden. Daarnaast was de grond nog ernstig vervuild en was de gezondheid van omwonenden in gevaar. Fraanje heeft deze locatie verworven met als doelstelling landelijke woningen te realiseren. Een win win situatie voor de Gemeente, nieuwe bewoners en omwonenden. Een zeer bijzondere locatie met winkels, water, openbaar vervoer, scholen en recreatie in de directe omgeving.
De bestaande bebouwing is gesloopt. Vervolgens is de grond volledig gesaneerd. Naast de bouw van de woningen is het bouw- en woonrijp tevens door Fraanje uitgevoerd.
Aan de statige Raadhuislaan is nu een karaktervolle en eigentijdse woonomgeving ontstaan met twee verschillende woningtypen. En vrijstaande woning ligt direct aan de Raadhuislaan en is ontworpen door architecte M.F.J. van Boven. De andere zes woningen komen van de hand van het Architectenbureau J. van Luijk.

fullsizerender-4 fullsizerender-3

Alle woningen zijn gesitueerd op royale kavels grond en voldoen aan de eisen van het Fraaier Wonen concept: Meer Woonkwaliteit, Meer Ruimte, Meer Veiligheid en Meer Woongenot. Bij een aantal woningen is zelfs een kantoor- of praktijkruimte gecreëerd en zijn geschikt gemaakt voor 55+ers.
De architectuurstijl (“jaren 30”) kenmerkt zich door horizontale lijnen en pannendaken. Door de grote dak overstekken en het materiaalgebruik refereren de ontwerpen aan de Haagse architectuur.
Duurzaam saneren, ontwikkelen en bouwen
Al vanaf het stedenbouwkundig ontwerp is veel aandacht besteed aan het milieu. Zo is het vanouds aanwezige water en groen op een natuurlijke en ecologische wijze in het plangebied verweven. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen en energiebesparende maatregelen heeft voor alle woningen bijzondere aandacht gehad. Bij een aantal woningen wordt het hemelwaterafvoer zelfs via een apart stelsel afgevoerd en kan het worden hergebruikt voor bepaalde doeleinden zoals toiletspoeling en het besproeien van de tuin. Tevens is er actieve zonne-energie toegepast door gebruik te maken van voorzieningen als zonneboilers en zonnecollectoren.

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep 7 Woningen Mijnsheerenland

73 Apartementen Lohmanpark

dinsdag, oktober 4th, 2016

In het centrum gebied van Ridderkerk, op de hoek van de Jonkheer de Savornin Lohmanstraat en de Groen van Prinstererweg zijn 73 appartementen gerealiseerd. Een unieke plek omdat winkels, openbaar vervoer en het prachtige Lohmanpark binnen handbereik liggen. Het project is opgebouwd uit 2 appartementengebouwen met op de begane grond de garages, bergingen en een parkeerterrein wat alleen voor de bewoners te gebruiken is. Van de grondopbrengsten van deze locatie (voorheen locatie van de Ontmoetingskerk) is een  nieuwe kerk & de Levensbron te Ridderkerk door Fraanje ontwikkeld en gerealiseerd. Volledige financiering voor de bouw van de Levensbron en uiteraard de bouwbegeleiding is door Fraanje verzorgd.

Om beide projecten tot stand te brengen heeft Fraanje destijds de twee bestaande pastorie behorend bij de Ontmoetings-, en Pelgrimskerk aangekocht. De pastorie waren de sluitpost om beide projecten te kunnen realiseren. Stout werd later als architect aangetrokken. Voor de ontwikkeling van beide locaties was Piet Fraanje de grote initiatiefnemer. Zonder Piet Fraanje was er geen nieuwbouw van kerk de Levensbron geweest. Het was tevens helaas zijn laatste bouwklus . 1 dag voor de officieele opening van de Levensbron was de dienst voor zijn begrafenis op 67 jarige leeftijd.

Zoon John had het in deze periode wel gezien met bouwen, gezanik met personeel en uiteraard met die lastige Fransen en heeft in deze periode de basis gelegd voor de huidige Fraanje Groep met haar ontwikkelprojecten en Vastgoed.

blad-10 blad10b

 

De appartementen;

Het project is opgebouwd uit appartementengebouwen met op de begane grond de garages, de bergingen en een parkeerterrein wat alleen voor de toekomstige bewoners te gebruiken is. 52 Hoogbouw appartementen bestaande uit 48 3- en 4 kamer appartementen en 4 penthouses liggen aan de Jonkheer de Savornin Lohmanstraat uitkijkend over het park. 21 laagbouw appartementen bestaande uit 18 3-kamer en 3 2-kamer appartementen liggen aan de Groen van Prinstererweg.

Vierwiekenplein

dinsdag, oktober 4th, 2016

Wonen, werken , lunchen, shoppen en dineren op het Vierwiekenplein te Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland is in samenwerking met EGM architecten een zeer prestigieus centrumplan ontwikkeld op het voormalige Van Neerbos terrein. Het ontwikkelingsplan behelst het gebied ten westen van de haven, tussen de Spuidijk en het eigenlijke kernwinkelgebied.
Het ambitieuze plan omvat 2.420m2 horeca en verkoopruimte, 2.440m2 kantoren, 2.300m2 supermarkt met ondergrondse parkeergarage, 406 parkeerplaatsen (waaronder 35 garages) en 60 appartementen, waarvan 12 maisonnettes.

blad-9

Het gehele plan is ontwikkeld om het plein, waarop wekelijks de markt en jaarlijks de kermis plaatsvindt.
Fraanje heeft in nauw overleg met de gemeente diverse locaties in het plangebied verworven met als doelstelling een uniek centrumplan te realiseren. Een win win situatie voor de Gemeente, nieuwe bewoners en omwonenden. Een zeer bijzondere locatie met oude dorpskern en haar unieke winkels en de haven in de directe omgeving.

De bestaande oude bebouwing is gesloopt en gesaneerd. Vervolgens is de grond volledig gesaneerd. Naast de bouw van de woningen, kantoren en winkels is het bouw- en woonrijp tevens door Fraanje uitgevoerd.

blad-9b

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep Winkelcentrum 4 Wieken Plein Oud-Beijerland

Levensbron

dinsdag, oktober 4th, 2016

Nieuwbouw kerk de Levensbron te Ridderkerk

In het centrum gebied van Ridderkerk, aan de Jan Luijken straat is kerk de Levensbron gerealiseerd. Van de grondopbrengsten van deze 2 appartementengebouwen van het Lohmanpark (voorheen locatie van de Ontmoetingskerk) is een nieuwe kerk de Levensbron te Ridderkerk door Fraanje ontwikkeld en gerealiseerd. Volledige financiering voor de bouw van de Levensbron en uiteraard de bouwbegeleiding is door Fraanje verzorgd.

blad-8a

Aanbouw Pelgrimskerk

blad-8c-ontmoetingsplek

Ontmoetingskerk

Om beide projecten, kerk en appartementen Lohmanpark, tot stand te brengen heeft Fraanje destijds de twee bestaande pastorieen behorend bij de Ontmoetings-, en Pelgrimskerk aangekocht. De pastorieen waren het sluitstuk om beide projecten te kunnen realiseren. Stout werd later als architect aangetrokken.

Voor de ontwikkeling van beide locaties was Piet Fraanje de grote initiatiefnemer. Zonder Piet Fraanje was er geen nieuwbouw van kerk de Levensbron geweest. Het was tevens helaas zijn laatste bouwklus. 1 dag voor de officieele opening van de Levensbron was de dienst voor zijn begrafenis op slechts 67 jarige leeftijd..

Zoon John had het in deze periode wel gezien met bouwen, gezanik met personeel en uiteraard met die lastige Fransen en heeft in deze periode de basis gelegd voor de huidige Fraanje Groep met haar ontwikkelprojecten en Vastgoed.

blad-8b

Piet Fraanje (1928-1995)

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep Kerk Levensbron en 73 Appartementen Lohmanpark

Kreupeleweg

dinsdag, oktober 4th, 2016

Landelijk woningen in het hart van de Hoeksche Waard

Op een unieke locatie in het landelijke Cromstrijen heeft Fraanje Woningen een plan ontwikkeld voor 16 twee onder een kap woningen met garage, op ruime kavels grond volgens het Fraaier Wonen concept.

Midden tussen de bebouwing in Klaaswaal was de Hofka banden fabriek gevestigd. Een doorn in het oog voor de omwonenden. Fraanje heeft deze locatie verworven met als doelstelling landelijke woningen te realiseren. Een win win situatie voor de Gemeente, nieuwe bewoners en omwonenden. Een zeer bijzondere locatie met winkels, water, openbaar vervoer, scholen en recreatie in de directe omgeving. Lichte baksteen, kastanjebruine dakpannen en standaard grote dakkapellen karakteriseren deze landelijke woningen.

blad-7

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep 16 Woningen Klaaswaal

Eendrachtsweg 52 t/m 54

dinsdag, oktober 4th, 2016

Transformatie kantoor naar 9 luxe appartementen aan de Eendrachtsweg te Rotterdam

Het mes snijdt in dit geval aan twee kanten.
De Schutter Groep, destijds gevestigd in dit statige pand aan de Eendrachtsweg 52 t/m 54 te Rotterdam, was uit haar jasje gegroeid en zocht een ruimere kantoorruimte met parkeren.
Daar wist Fraanje wel raad mee. In Capelle aan de IJssel was onlangs een nieuw kantoor ontwikkeld. Eigenlijk precies op maat voor de Schutter groep. Een langlopend huur contract werd gesloten voor de huur van de nieuwe kantoorruimte. En Fraanje kon aan de slag wat betreft transformatie van de oude herenhuizen naar een 9 tal luxe appartementen.

Stukje historie:
De Eendrachtsweg stond bekend als een prachtige woonlocatie met veel groen en water in het hart van Rotterdam. Reeds in 1881 waren op deze plek vijf herenhuizen gebouwd, destijds ontworpen door architect T.L. Kanters. De panden waren lang als kantoor in gebruik geweest, maar zijn volledig in oude luister hersteld. Fraanje Woningen heeft van deze vijf panden een kleinschalig woongebouw gerealiseerd. In samenwerking met Architectenbureau Hulshof & Compagnons te Rotterdam is gekozen voor een woongebouw bestaande uit negen zeer riante luxe appartementen volgens het Fraaier Wonen concept.

Ieder pand is op dezelfde wijze verticaal ingedeeld in 3 appartementen. Per pand is er een Maisonette avec Jardin, een Pied-a-Terre en een Etage Man Sarde gemaakt, op respectievelijk de onder-, tussen-, en bovenverdieping.

blad-6b blad-6a blad-6c

De appartementen variren in grootte van 97 tot 235 m2 en hebben een duidelijk Franse uitstraling.
De Maisonette avec Jardins bestaan uit 2 woonlagen en kenmerken zich door een dubbele trap met een vide. Hierdoor is een zeer bijzonder ruimtelijk perspectief gecreerd. Daarnaast hebben de appartementen een eigen tuin op eigen grond aan de achterzijde.
Pied-a-Terres bestaan uit 1 woonlaag. Aantrekkelijk aan deze appartementen zijn de hoge verdiepingsruimte in relatie met de brede stramien maat van de woningen. Kenmerkend zijn verder uiteraard de Franse balkons en het schitterende uitzicht over de Westersingel.
De Etage Man Sardes zijn de bovenste appartementen en bestaan ook weer uit 2 woonlagen. Ook hier is gebruik gemaakt van een dubbele trap met een vide. Deze appartementen beschikken over een groot terras aan de achterzijde.

 

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep Transformatie Kantoor naar 9 Woningen

Zuidelijke Fruitbuurt

zaterdag, oktober 1st, 2016

Wonen in de zuidelijke Fruitbuurt te Heerjansdam

Fraanje Woningen heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Heerjansdam, stedebouwkundig bureau RBOI en Architectenbureau Schippers, op een unieke locatie tussen de karakteristieke Dorpsstraat en Randweg, een opmerkelijk bouwplan ontwikkeld voor 100 woningen.

De meeste woningen zijn gesitueerd op royale kavels grond, zodat er gelegenheid is tot het aanleggen van een ruime tuin. Alle woningen voldoen aan de eisen van het Fraaier Wonen concept van Fraanje Woningen: Meer Woonkwaliteit, Meer Ruimte, Meer Veiligheid en Meer Woongenot. Bij een aantal woningen is zelfs een kantoor- of praktijkruimte gecreerd en een aantal woningen zijn geschikt gemaakt voor 55+ers.

De architectuurstijl (jaren 30) kenmerkt zich door horizontale lijnen en pannendaken. Door de grote dakoverstekken en het materiaalgebruik refereren de ontwerpen aan de Haagse architectuur.

Duurzaam ontwikkelen en bouwen:

Al vanaf het stedebouwkundig ontwerp is veel aandacht besteed aan het milieu. Zo is het vanouds aanwezige water en groen op een natuurlijke en ecologische wijze in het plangebied verweven. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen en energiebesparende maatregelen heeft voor alle woningen bijzondere aandacht gehad. Bij een aantal woningen wordt het hemelwaterafvoer zelfs via een apart stelsel afgevoerd en kan het worden hergebruikt voor bepaalde doeleinden zoals toiletspoeling en het besproeien van de tuin. Tevens is er actieve zonne-energie toegepast door gebruik te maken van voorzieningen als zonneboilers en zonnecollectoren.

blad-5ajpg blad-5b blad-5c

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep 100 woningen Heerjansdam

Willaertslande

vrijdag, september 30th, 2016

In het woongebied Willaertslande zijn in totaal 94 woningen gerealiseerd onderverdeeld in 6 basis woningtypen. Zo zijn er naast de vrijstaande- en waterwoningen ook starters-, tuin-, eengezins- en twee-onder-kapwoningen gebouwd zijn. Alle woningen staan op kavels eigen grond. De woningen zijn ontworpen in bekende traditionele jaren 30 architectuur. De brede dakoverstekken, horizontale lijnen en pannendaken geven het geheel een sfeervol en harmonieus aanzien. Ofwel wonen in de jaren 30 stijl, maar met het wooncomfort van deze tijd! Er is veel aandacht geschonken aan de architectuur, waarbij met name harmonie met de omliggende omgeving en bebouwing, de hoge kwaliteit en de daadwerkelijke ondersteuning van de stedebouwkundige structuur van belang is geweest.

Willaertslande is een met grote zorg en veel creativiteit ontworpen woongebied gesitueerd onder de rook van Rotterdam, op het eiland IJsselmonde, in het oorspronkelijk landelijke dorp Ridderkerk aan de de rivieren de Nieuwe Maas en de Noord. Willaertslande gaat onderdeel uitmaken van de rustig gelegen 70 er jaren woonwijk Bolnes, een wijk met alle hedendaagse voorzieningen en winkels en dichtbij de uitvalswegen A16 en A15

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep Hoogtepunten Bouw Willaertslande

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep 2 onder 1 kap (26) Ridderkerk Willaertslande

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep 20 starters en 7 tuinwoningen Willaertslande

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep Willaertslande 28 Eengezinswoningen

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep 7 vrijstaande en 6 Waterwoningen Willaertslande

Havenhoofd

donderdag, september 29th, 2016

In het hart van Carnisselande, direct naast de entree van de regionale winkelcentrum Carnisse Veste, heeft Fraanje Woningen B.V. in samenwerking met BM Van Houwelingen B.V. dit unieke project gerealiseerd. Het plan vormt het sluitstuk van het deelgebied Havenkwartier van Barendrecht als modern winkel en horecacentrum. De gebouwen zijn opgezet in het bijzondere architectonische stijl afgestemd op het winkelcentrum en de andere projecten in het plangebied.

De ontwerpen zijn afkomstig van het dynamische architectenbureau Schippers uit Den Haag. Het project is opgebouwd uit 2 identieke appartementgebouwen van totaal 76 appartementen, waarvan elk gebouw is gesplitst in een laagbouw (3 woonlagen) en een hoogbouw (7 woonlagen). De twee gebouwen staan op de kop van het nieuwe winkelcentrum en zijn direct aan het water gelegen. De appartementen hebben alle elementen in zich, die u zich als bewoner maar kunt wensen. Dat in een omgeving rond het levendige plein dat alles in zich draagt. Water in de directe nabijheid, een park op loopafstand en de dynamiek van levendigheid door de aanwezigheid van het shoppingcentrum naar Weens model.

blad-4a

Op de begane grond van de appartementen gebouwen bevindt zich 2.500m2 commerciele ruimte.

De commerciele ruimte is voornamelijk bestemd voor horecadoeleinden zoals restaurants, grand-cafes, of een te
aroom aangevuld met dienstverlening (bank, makelaar, hypotheker, fysiotherapie).

Beide appartementengebouwen zijn ondergronds met elkaar verbonden door middel van een overdekte parkeergarage met een capaciteit van 140 parkeerplaatsen. De bergingen voor de appartementen bevinden zich ook in dit gedeelte. De parkeerplaatsen van de appartementenhouders zijn ten behoeve van de privacy afgesloten van het openbare parkeren.

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep 2500 m2 commerciele ruimte Barendrecht

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep 76 Appartementen Carnisselande Barendrecht