73 Apartementen Lohmanpark

Ridderkerk

73 Apartementen Lohmanpark

In het centrum gebied van Ridderkerk, op de hoek van de Jonkheer de Savornin Lohmanstraat en de Groen van Prinstererweg zijn 73 appartementen gerealiseerd. Een unieke plek omdat winkels, openbaar vervoer en het prachtige Lohmanpark binnen handbereik liggen. Het project is opgebouwd uit 2 appartementengebouwen met op de begane grond de garages, bergingen en een parkeerterrein wat alleen voor de bewoners te gebruiken is. Van de grondopbrengsten van deze locatie (voorheen locatie van de Ontmoetingskerk) is een  nieuwe kerk & de Levensbron te Ridderkerk door Fraanje ontwikkeld en gerealiseerd. Volledige financiering voor de bouw van de Levensbron en uiteraard de bouwbegeleiding is door Fraanje verzorgd.

Om beide projecten tot stand te brengen heeft Fraanje destijds de twee bestaande pastorie behorend bij de Ontmoetings-, en Pelgrimskerk aangekocht. De pastorie waren de sluitpost om beide projecten te kunnen realiseren. Stout werd later als architect aangetrokken. Voor de ontwikkeling van beide locaties was Piet Fraanje de grote initiatiefnemer. Zonder Piet Fraanje was er geen nieuwbouw van kerk de Levensbron geweest. Het was tevens helaas zijn laatste bouwklus . 1 dag voor de officieele opening van de Levensbron was de dienst voor zijn begrafenis op 67 jarige leeftijd.

Zoon John had het in deze periode wel gezien met bouwen, gezanik met personeel en uiteraard met die lastige Fransen en heeft in deze periode de basis gelegd voor de huidige Fraanje Groep met haar ontwikkelprojecten en Vastgoed.

blad-10 blad10b

 

De appartementen;

Het project is opgebouwd uit appartementengebouwen met op de begane grond de garages, de bergingen en een parkeerterrein wat alleen voor de toekomstige bewoners te gebruiken is. 52 Hoogbouw appartementen bestaande uit 48 3- en 4 kamer appartementen en 4 penthouses liggen aan de Jonkheer de Savornin Lohmanstraat uitkijkend over het park. 21 laagbouw appartementen bestaande uit 18 3-kamer en 3 2-kamer appartementen liggen aan de Groen van Prinstererweg.