Eendrachtsweg 52 t/m 54

Rotterdam

Eendrachtsweg 52 t/m 54

Transformatie kantoor naar 9 luxe appartementen aan de Eendrachtsweg te Rotterdam

Het mes snijdt in dit geval aan twee kanten.
De Schutter Groep, destijds gevestigd in dit statige pand aan de Eendrachtsweg 52 t/m 54 te Rotterdam, was uit haar jasje gegroeid en zocht een ruimere kantoorruimte met parkeren.
Daar wist Fraanje wel raad mee. In Capelle aan de IJssel was onlangs een nieuw kantoor ontwikkeld. Eigenlijk precies op maat voor de Schutter groep. Een langlopend huur contract werd gesloten voor de huur van de nieuwe kantoorruimte. En Fraanje kon aan de slag wat betreft transformatie van de oude herenhuizen naar een 9 tal luxe appartementen.

Stukje historie:
De Eendrachtsweg stond bekend als een prachtige woonlocatie met veel groen en water in het hart van Rotterdam. Reeds in 1881 waren op deze plek vijf herenhuizen gebouwd, destijds ontworpen door architect T.L. Kanters. De panden waren lang als kantoor in gebruik geweest, maar zijn volledig in oude luister hersteld. Fraanje Woningen heeft van deze vijf panden een kleinschalig woongebouw gerealiseerd. In samenwerking met Architectenbureau Hulshof & Compagnons te Rotterdam is gekozen voor een woongebouw bestaande uit negen zeer riante luxe appartementen volgens het Fraaier Wonen concept.

Ieder pand is op dezelfde wijze verticaal ingedeeld in 3 appartementen. Per pand is er een Maisonette avec Jardin, een Pied-a-Terre en een Etage Man Sarde gemaakt, op respectievelijk de onder-, tussen-, en bovenverdieping.

blad-6b blad-6a blad-6c

De appartementen variren in grootte van 97 tot 235 m2 en hebben een duidelijk Franse uitstraling.
De Maisonette avec Jardins bestaan uit 2 woonlagen en kenmerken zich door een dubbele trap met een vide. Hierdoor is een zeer bijzonder ruimtelijk perspectief gecreerd. Daarnaast hebben de appartementen een eigen tuin op eigen grond aan de achterzijde.
Pied-a-Terres bestaan uit 1 woonlaag. Aantrekkelijk aan deze appartementen zijn de hoge verdiepingsruimte in relatie met de brede stramien maat van de woningen. Kenmerkend zijn verder uiteraard de Franse balkons en het schitterende uitzicht over de Westersingel.
De Etage Man Sardes zijn de bovenste appartementen en bestaan ook weer uit 2 woonlagen. Ook hier is gebruik gemaakt van een dubbele trap met een vide. Deze appartementen beschikken over een groot terras aan de achterzijde.

 

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep Transformatie Kantoor naar 9 Woningen