Levensbron

Ridderkerk

Levensbron

Nieuwbouw kerk de Levensbron te Ridderkerk

In het centrum gebied van Ridderkerk, aan de Jan Luijken straat is kerk de Levensbron gerealiseerd. Van de grondopbrengsten van deze 2 appartementengebouwen van het Lohmanpark (voorheen locatie van de Ontmoetingskerk) is een nieuwe kerk de Levensbron te Ridderkerk door Fraanje ontwikkeld en gerealiseerd. Volledige financiering voor de bouw van de Levensbron en uiteraard de bouwbegeleiding is door Fraanje verzorgd.

blad-8a

Aanbouw Pelgrimskerk

blad-8c-ontmoetingsplek

Ontmoetingskerk

Om beide projecten, kerk en appartementen Lohmanpark, tot stand te brengen heeft Fraanje destijds de twee bestaande pastorieen behorend bij de Ontmoetings-, en Pelgrimskerk aangekocht. De pastorieen waren het sluitstuk om beide projecten te kunnen realiseren. Stout werd later als architect aangetrokken.

Voor de ontwikkeling van beide locaties was Piet Fraanje de grote initiatiefnemer. Zonder Piet Fraanje was er geen nieuwbouw van kerk de Levensbron¬Ě geweest. Het was tevens helaas zijn laatste bouwklus. 1 dag voor de officieele opening van de Levensbron was de dienst voor zijn begrafenis op slechts 67 jarige leeftijd..

Zoon John had het in deze periode wel gezien met bouwen, gezanik met personeel en uiteraard met die lastige Fransen en heeft in deze periode de basis gelegd voor de huidige Fraanje Groep met haar ontwikkelprojecten en Vastgoed.

blad-8b

Piet Fraanje (1928-1995)

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep Kerk Levensbron en 73 Appartementen Lohmanpark