Raadhuislaan

Mijnsherenland

Raadhuislaan

Het statige Mijnsheerenland als woonplaats.

Midden tussen de bebouwing in Mijnsheerenland was voormalige Firma Blok, een tractor onderdelen garage gevestigd. Een doorn in het oog voor de omwonenden. Daarnaast was de grond nog ernstig vervuild en was de gezondheid van omwonenden in gevaar. Fraanje heeft deze locatie verworven met als doelstelling landelijke woningen te realiseren. Een win win situatie voor de Gemeente, nieuwe bewoners en omwonenden. Een zeer bijzondere locatie met winkels, water, openbaar vervoer, scholen en recreatie in de directe omgeving.
De bestaande bebouwing is gesloopt. Vervolgens is de grond volledig gesaneerd. Naast de bouw van de woningen is het bouw- en woonrijp tevens door Fraanje uitgevoerd.
Aan de statige Raadhuislaan is nu een karaktervolle en eigentijdse woonomgeving ontstaan met twee verschillende woningtypen. En vrijstaande woning ligt direct aan de Raadhuislaan en is ontworpen door architecte M.F.J. van Boven. De andere zes woningen komen van de hand van het Architectenbureau J. van Luijk.

fullsizerender-4 fullsizerender-3

Alle woningen zijn gesitueerd op royale kavels grond en voldoen aan de eisen van het Fraaier Wonen concept: Meer Woonkwaliteit, Meer Ruimte, Meer Veiligheid en Meer Woongenot. Bij een aantal woningen is zelfs een kantoor- of praktijkruimte gecreëerd en zijn geschikt gemaakt voor 55+ers.
De architectuurstijl (“jaren 30”) kenmerkt zich door horizontale lijnen en pannendaken. Door de grote dak overstekken en het materiaalgebruik refereren de ontwerpen aan de Haagse architectuur.
Duurzaam saneren, ontwikkelen en bouwen
Al vanaf het stedenbouwkundig ontwerp is veel aandacht besteed aan het milieu. Zo is het vanouds aanwezige water en groen op een natuurlijke en ecologische wijze in het plangebied verweven. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen en energiebesparende maatregelen heeft voor alle woningen bijzondere aandacht gehad. Bij een aantal woningen wordt het hemelwaterafvoer zelfs via een apart stelsel afgevoerd en kan het worden hergebruikt voor bepaalde doeleinden zoals toiletspoeling en het besproeien van de tuin. Tevens is er actieve zonne-energie toegepast door gebruik te maken van voorzieningen als zonneboilers en zonnecollectoren.

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep 7 Woningen Mijnsheerenland