In de Genen

In de Genen

Ontwikkelen, bouwen, renovatie en transformatie in de Genen.

In 1989 trad John Fraanje toe tot de directie van de Fraanje Groep. Het bedrijf bestond destijds uit img_5693
een beheermaatschappij, bouw-, renovatie- en ontwikkelingsbedrijf.

In die periode waren er liquiditeitsproblemen veroorzaakt door onverhuurd vastgoed. Daarnaast bleek het bedrijf te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Enkele reorganisaties waren dan ook onafwendbaar. Gelukkig was de orderportefeuille van het bouwbedrijf goed gevuld. In 1992 werd besloten om onderdelen van het Fraanje concern te verkopen.
De meeste ontwikkelingsprojecten en het verhuurde vastgoed van Fraanje werd in prive-eigendom behouden. Vervolgens werden alle bouwactiviteiten van Fraanje verkocht aan IGB Holding. IGB was destijds eigendom van het franse bedrijf Fougerolle/Eiffage.

fullsizerenderNa een korte periode aan die fransen te hebben gesnuffeld, heeft John in 1994 besloten om een zelfstandige doorstart te maken met Commercieel Vastgoed, grondposities en nieuwe woningbouw ontwikkelingsprojecten.

Het vervolg daarvan is te vinden op deze website. Het enige verschil met vroeger is, dat de bouwactiviteiten tegenwoordig onder toezicht en directievoering van ons worden uitbesteed en dat we gelukkig af zijn van een logge bouworganisatie.fullsizerender-1
Dit was zo de Fraanje geschiedenis in een notendop. Incompleet uiteraard. Vol trots kijken we terug op een prachtige (turbulente) periode.

John Fraanje

youtube-logo-full_color

Fraanje Groep Bouw en Ontwikkeling in de Genen

youtube-logo-full_color

Fraanje uit de archieven