Stichting Bouw voor Bouw

Stichting bouw voor bouw

De tweede steen

Bouwen is voor u en voor ons de gewoonste zaak van de wereld. Dagelijks worden er in ons land nieuwe projecten gestart of afgerond. In ontwikkelingslanden ligt dat anders. Negen van de tien keer ontbreken de middelen om onmisbare gebouwen zoals een ziekenhuis of school te realiseren.

Stichting Bouw voor Bouw stelt zich ten doel om bouwprojecten financieel te ondersteunen in landen waar dat hard nodig is. Uw 1e steen heeft u in Nederland gelegd. Legt u samen met ons uw 2e steen in de 3e wereld?

2016-09-26-photo-00000091
Over stichting Bouw voor Bouw

Stichting Bouw voor Bouw werd in 2004 opgericht door Maarten Groen, Roan Raijmakers, Peter Schiphorst, Ingrid den Teuling, John Fraanje, Roger Jansen en Peet Mertens. Ze leerden elkaar kennen tijdens de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Tilburg. Onder deze zeven ondernemers in de bouw- en vastgoedsector leefde sterk de behoefte om vanuit hun achtergrond iets te doen voor de derde wereld.

Het idee tot oprichting van Stichting Bouw voor Bouw was daarmee geboren.

Logo Stichting Bouw voor Bouw
De stichting heeft als doel om om bouwprojecten (financieel) te steunen in landen waar dat hard nodig is. Doordat de initiatiefnemers de operationele kosten van de stichting dragen, komt dus ook meer dan 100% van elke donatie ten goede aan bouwprojecten. Op de website van stichting Bouw voor Bouw kunt u meer informatie lezen over hun activiteiten.

Officiele website: http://www.bouwvoorbouw.nl